a

středa 10. července 2013

Hudba: Šokující! Ne všechny zesilovače během koncertů opravdu zesilují!

Aneb Amerika nám začíná objevovat Ameriku. A nebyla by to Amerika, kdyby kolem toho netekly litry patosu a předstíraného překvapení. Ano, pokud na pódiu vidíte víc jak tři zesilovací bedny, velmi pravděpodobně jde o duté napodobeniny, které jsou na pódiu čistě pro okrasu a mají posilovat vizuální vjem z celé show. Nic nového, řeknete si. Za oceánem na to ale začínají přicházet teprve nyní.

Jak jinak pochopit fakt, že v posledních dnech vznikly desítky článků o následujících dvou fotkách?

stage Black Veil Brides
stage Machine Head

Situace nakonec došla tak daleko, že na bombastické články o tom, jak některé zesilovače vlastně nezesilují, reagovali samotní Machine Head ve svém oficiálním prohlášení. Zde je jeho letmý výtah:

"Machine Head stojí za každým, kdo používá duté zesilovací skříňky za účelem toho, aby divákovi poskytl intenzivnější zážitek ze show. To platí i pro Black Veil Brides a další mladé muzikanty (i Machine Head). Black Veil Brides aspoň hrají na své nástroje a nemávají rukama vedle zk*urveného laptopu."

Pro některé americké žurnalisty asi velmi nepříjemné procitnutí. Doteď si totiž mysleli, že Marshall hradba během koncertů Slayer je součástí super-sofistikované hudební produkce kapely a na pódiu je skutečně kvůli práci se zvukem...


Žádné komentáře:

Okomentovat