a

úterý 17. září 2013

Hudba: Linkin Park pořád nenašli ztracenou formu

Původně jsem chtěl rozjet další ze svých plamenných a politicky nekorektních projevů. Jenomže Linkin Park mají v mém srdci pořád speciální místo (přivedli mě k rocku, od nějž to je k metalu už jenom pár krůčků), a tak se pouze kratičce zamyslím nad tím, co se mi v průběhu poslechu níže přiložené skladby "A Light That Never Comes" honilo hlavou.


Linkin Park nejsou vizionáři. Nikdy neuměli posunout hranice svého stylu dál, než už byly v minulosti někým definovány. Dokud si kapela tento fakt neuvědomí a pořád se bude snažit uměle navazovat na každou právě probíhající vlnu, jejich prodeje budou i nadále vykazovat tuto alarmující tendenci:

Hybrid Theory - 24,000,000
Meteora - 16,000,000
Minutes to Midnight - 8,000,000
A Thousand Suns - 2,500,000
Living Things - 2,000,000

Tak drastický propad nemá nic společného se současným stavem hudebního průmyslu, internetovými piráty, a dokonce ani s paní, co má právo tady sedět. Je to číselné převedení toho, že cesta, kterou se Linkin Park necelou dekádu zpět vydali, jednoduše nemá smysl. Zaslepenci si o jejich progresivitě můžou kecat ještě dalších sto let, zbytku už snad došlo, že tady něco smrdí. Teď už jenom čekat, kdy to dojde i samotné kapele. Kdybych si chtěl skutečně rýpnout, snad bych i napsal, že se nedivím, proč Chester stále více inklinuje k Stone Temple Pilots. Vlastně jsem už to řekl. Damn!

Jejich nový singl streamujte zde:

Žádné komentáře:

Okomentovat