a

středa 11. září 2013

Hudba: Novou desku Annihilator si nikdo nekupuje

Annihilator se svou novinkou 'Feast' tvrdě zaútočili na americké hudební řetěžce, když se jejich čtrnácté řadovky v USA za první týden na trhu prodalo masivních 800 kusů! Číslo je to tak kulervoucí, že se díky němu album nekvalifikovalo ani do žádného prodejního žebříčku, z něhož by bylo jasné, na kolikáté příčce vlastně album debutovalo.

Při uvážení, že mají Spojené státy americké zhruba 312 milionů obyvatel, dojdeme rychle (Start -> příslušenství -> kalkulačka) k závěru, že novou desku kanadské thrashové legendy si koupil zhruba jeden z čtyř set tisíc Američanů!


Ale legrácky stranou. Číslo je to opravdu mizerné a drtivá většina tamních fanoušků Annihilator, kterých v USA určitě není 800, má počínaje dneškem povinnost vycházet z domu pouze proto, aby si začala zvykat na pobyt v uličkách kanálů. Tak zahambující výsledek jejich stahování a neochoty vyplácnou za hudební placku pár doláčů je.

Obyčejně nad otázkou stahování/kupování alb nelamentuju, pokud bylo ale nové album Annihilator i na amerických metalových pirate serverech v době svého vydání na předních pozicích "kradenosti", je tady po této blamáži očividně něco špatně.

Jenom doplním, že například v Německu, které je klasicky baštou Annihilator, album debutovalo na velmi solidní 20. pozici prodejního žebříčku.

Žádné komentáře:

Okomentovat