a

čtvrtek 2. července 2015

Korej Podlaha uvádí: Receptář príma metalu

Zatímco Přemek odpočívá na pravdě boží, Kozlíka Šikulu prodali do guláše levné pracovní síle z Ukrajiny a pan doktor Větvička někde přemýšlí, jak za použití mateřídoušky, filcek a koňského hnoje vytvořit termonukleární reaktor, bylo potřeba najít Receptáři nový formát. Nuže, Korej Podlaha přichází s první dávkou zaručeně chutných metalových receptů. Tady máte:

Recept na typického Cavaleru


Má hrozně klišoidní název a Maxův typicky nablblý text na tom není o nic lépe, nový singl Soulfly se ale pyšní solidní dynamikou, chytlavým refrénem a silným finišem. Hlavně je ale tak kratičký, že vlastně ani nemá šanci nudit. V čase 0:44 navíc uvidíte plně odhalený mužský genitál, patříte-li tedy mezi latentní homosexuály, kteří změnu legislativy USA využili k tomu, aby skrze duhovou profilovku na Facebooku konečně vyložili karty svému okolí, určitě sledujte!


Recept na malinkaté zklamání


Shinedown sice nejsou metal, ale jsou super, takže fuck it. Po fantastickém The Sound of Madness (jedna z nejlepších moderně rockových desek minulé dekády - pokud neznáte, sežeňte si!) a trošičku slabším odvárku Amaryllis z roku 2012 Shinedown budou na nejnovější desce recyklovat úspěšný recept už podruhé. Alespoň to naznačuje úvodní singl Cut The Cord, který zní jako solidnější b-side z již zmíněného The Sound of Madness. Tuctovej klip to taky nevytrhne.


Recept na křížence Alice In Chains a Pantery


A tohle já teda můžu. Kdokoliv se nechává inspirovat Alice In Chains, má u mě předplacený voucher na krajně zvýšenou pozornost. Odcizovat harmonie Alice In Chains, to je totiž krádež svatá a blahodárná. Remcalové budou mít zase plnou hubů keců, že tohle přece nejsou Lamb of God, že se tam přece málo řve a že skutečná palba přece začíná až v polovině čtvrté minuty, kdy propukne to pravé inferno. Já jim ale říkám: Vražte si tuhle krátkozrakost do prdele!


Recept na slibný comeback


Poslední řadovka Temper Temper Bullet For My Valentine takřka zabila kariéru, a bylo tedy jasné, že se osvalený Matt Tuck a jeho kapela budou mermomocí snažit o návrat k původnímu soundu, kterým si získali srdce a kalhotky milionů fanynek po celém světě. Stroj času nakonec Bullet For My Valentine neodvál až k oslavovanému debutu, nýbrž někam do období třetího alba Fever. I to je docela fajn, žádné dechberoucí štýlo ale nečekejte.


Recept na jedno velké WTF


Koukejte, Fred Durst se vrátil a zase rapuje o tom, jak má celej den na hovno a jako správnej vidlák z Jacksonville vše vyřeší motorovkou. Aha... ok, tak nakonec to jsou jenom noví Five Finger Death Punch, kteří natočili sice zaručeně nejpošukanější klip své kariéry, aspoň se ale po delší době zřekli té veletrapné vojenské agitky, která snad už nemůže bavit ani je samotné. Jekyll And Hyde jinak nenadchne, neurazí - a to říkám jako člověk, jenž s hudebním projevem FFDP nemá obvykle sebemenší problém.



Nechce se vám dneska vařit perník? Tak si místo něj připravte tyhle recepty! Nahoře vpravo pak zahlasujte, na kterém jste si pochutnali nejvíce.

Žádné komentáře:

Okomentovat