a

pondělí 28. března 2016

METALOVÝ HATECLUB #17: HUSTÍ SATANISTI, CO SE POSÍRAJ Z KŘESŤANSKEJCH SVÁTKŮ

Já vím, ten přehnaně stylizovanej cynik musí taky zhejtit snad úplně všechno, ale... nic se nebojte, nechci tady stařecky mentorovat o podivnosti těchhle křesťanskejch tradic, ani vášnivě volat po odpovědi na otázku, proč je tak vehemetně slaví lidi, kteří se považujou za kované ateisty a do kostela vlezou jenom v případě, že je tam maminka dotáhne za flígr. Realita je totiž taková, že další záminka k nezřízenému chlastání bodne vždycky a řezat holky po zadku pletenou náhražkou penisu taky nezní moc úchylně. No, vlastně to zní úchylněji než cokoliv, co jsem dneska slyšel (a to jsem slyšel důchodkyně z vedlejšího baráku řešit jelita, co teď maj na zadnici - sick!), ale to necháme na jindy.

Slav si, co chceš. Pámbů je mi svědkem, že to mám naprosto u díry. Jenom si, prosím, zkus svou image stavět v nějakém kontextu. Buďto seš kovanej černokněžník, kterej si myslí, že po přečtení Satanské bible je z něj fakt temnej zlosyn a všechny okolo pak automaticky prudí psaním patetickejch statusů o zániku světa pod nadvládou Antikrista, nebo máš prostě rád veselá vajíčka, zajíčky a těch pár dní na konci března sereš duhu. Tyhle věci zkrátka navzájem dost drhnou, a pokud to nechápeš, nejspíš seš jenom prachobyčejnej komediant, co rád inhaluje vlastní prdy a přetvářku.

Čumte, hoši! Pentagram!

A to mě maličko sere. Mám pocit, že všechny ty obrácené kříže, pentagramy a další ikonografie satanáše dnes zmutovaly v naprosto vyprázdněnej symbol vzdoru k jakési autoritě, která vlastně ani neexistuje. Jako když si malí floutci ještě pár roků zpátky malovali do sešitů anarchistická Áčka pokaždé, když si plivli na chodník a žádnej dospělák jim za to nemajznul pohlavek. Fakt drsní hoši. Nic ti prostě na čelo nenapíše slovo pozér větším písmem, než když si celej rok buduješ image vnitřními démony stíhaného nihilisty, co na fotkách zmučeně kouká do země a nosí výhradně hadry od Killstaru, abys pak všem rozjuchaně vinšoval veselé a klidné prožití největších křesťanských svátků v roce, případně se to na poslední chvíli ještě snažil kamuflovat zmatenými kecy o vítání jara, ale u toho do sebe bezskrupulózně futroval beránka.

Prostě tady máme generaci falešníků, kterým je jedno, co dělají, hlavně když to sype lajky a pár falešnejch chvil slávy v komunitě jejich vrstevníků. A že jejich chování dává asi stejnej smysl jako:

- Jako bych se celej rok snažil analyzovat myšlení Hegela s Kantem a pak si šel předplatit Blesk.
- Jako bych o sobě říkal, že jsem gurmet, ale pak si pustil Barrandov a vařil podle Babicy.
- Jako bych říkal, že rozumím politice, a potom sdílel Pitomiovy videoblogy.
- Jako bych toužil po maximální informovanosti, ale četl jenom Novinky.
- Jako bych fandil tomuhle blogu, ale nemiloval hateclub.

Snad chápete.

Proč je nenávidím? 
- POZÉÉÉÉÉÉÉŘI!
Dá se s tím něco dělat?
- Říkat jim nahlas, že jsou to... POZÉÉÉÉÉÉÉŘI!


Žádné komentáře:

Okomentovat