a

neděle 31. ledna 2016

METALOVÝ HATECLUB #14: KDYŽ MÁTE JÍT S NĚKÝM NA KONCERT A ON SE NA TO VYSERE

Den před velkým koncertem - ten magickej okamžik, kdy už pomalu zahazuješ veškeré povinnosti a s panickou nedočkavostí vyhlížíš smyslovej orgasmus, kterému budeš za pár hodin čelit. Ten magickej okamžik, kdy naivně začínáš propadat pocitu, že všechno to útrpné čekání fakt mělo smysl a zejtra tě zaručeně čeká nejlepší kalba v historii lidstva. Jenže ne, přátelé. Dost často totiž zčistajasna přijde jedna fatální rána do vazu.

"Ahoj, asi mě zabiješ, ale mně to zítra nejspíš fakt nevyjde," říká váš parťák a vy už víte, že je to všechno v hajzlu. I přesto pochopitelně pokračujete v naléhání, všemožně argumentujete - Zkoušky ve škole? To přece není důvod, abys nejel! - podvědomě už ale moc dobře víte, že tahle bitva směřuje k vyvěšení bílého praporu a potupnému vodjezdu do kouta, protože jakmile se jednou někdo zabejčí, nepomůže ani vyhrožování ostentativní nebavkou či urputné požadování náhrady vstupného.

Vysněnej koncertní sparing

Jasně, přicházej i okamžiky, kdy musíte druhou stranu pochopit a uznale akceptovat, že tohle prostě nevyjde. Otrava pančovaným chlastem nebo smrt oblíbeného křečka, to je docela prekérní situace, po jejímž absolvování se vám přes půl republiky fakt štrachat nechce. To jsou ale samozřejmě výjimečné životní události, a pokud nemáte křeččí farmu nebo nepijete moc vína z krabic, nejspíš vás potkaj jenom párkrát za život.

A proč nejdeš na koncert sám? Ty vole, šel jsi na koncert někdy sám? Já byl jednou sám v kině a znova bych si to fakt nelajsnul. Přemejšlet totiž polovinu času vo tom, proč seš jedinej loser na světě, kterej si neumí sehnat ani doprovod, páč je hnusnej a nikdo se s ním nechce bavit, to je vedle sledování TV Regina nejhorší volnočasová aktivita ever. Nebo jsem prostě jenom cíťa a chodit na koncíky bez doprovodu je úplně normální. Nevím, hlavy pomazané by to měly podrobit empirickému zkoumání a někam vystavit výsledek, abych se už více nebál. Na co jinak, kurva, platím daně? Dělejte výzkumy!

Není zkrátka jednoduché, aby všechno klaplo. Ono je to vlastně zatraceně složité. Máš-li tedy koncertního parťáka, s nímž můžeš po koncíku kalit do rána, či parťačku, s níž můžeš po koncíku divoce souložit debatovat o kulturních kvalitách představení, považuj to za malej zázrak. Úplně každej totiž podobné štěstí nemá.

Proč je nenávidím? 
- Nenávidím bezmoc a pocit, že vám právě někdo vysypal hračky do kanálu.
Dá se s tím něco dělat? 
- Pečlivě selektovat, s kým chodíte na koncerty.

Žádné komentáře:

Okomentovat