a

neděle 21. června 2015

METALOVÝ HATECLUB #1: STOP IDIOTŮM NA KONCERTECH

Nejsem žádná citlivka, na metalové koncerty se chodím vyřádit a postávání vzádu s kelímkem piva v ruce nikdy nebylo mou silnou stránkou. Ne, první díl metalového hateclubu nebude o spontánní agresivitě na koncertech. Vždyť se bavíme o metalu, tedy žánru, k němuž výbušnost tak nějak patří, ba dokonce je k němu i nezbytná. Dokážu tedy pochopit, když se někdo lehce vypije a dělá v kotli trochu nepřiměřenou paseku - od toho je to taky kotel, ne posranej balet. Dokážu dokonce pochopit, když mi páreček stagediverů v zápalu extáze svými kopanci lehce pošteluje účes. Co ale pochopit rozhodně nedokážu, je cílené ignoranství a neředěná idiocie, s nimiž jsem se setkal před pár dny během koncertu Cavalera Conspiracy v Praze.

Tak jo, vstupuju do klubu MeetFactory, kde zhruba za hodinku a čtvrt (hrála ještě předkapela) odpálí svůj set legendární duo bratří Cavalerů. Před pódiem v tu chvíli stojí sotva pár lidí, takže komfortně zaujmu místo v druhé řadě a říkám si: "Tys to zase vyhrál, korej. K pódiu to máš sotva pár metrů a třeba se protáhneš i do první řady". Přede mnou stojí dva moudře vypadající strejdové z Teplic (to říkali, do portmonek jsem jim nekoukal), kterým snad nebude vadit, když o ně tu a tam zavadím rukou atp. Pořád lepší, než kdyby tam prudily nějaké přehnaně senzitivní třináctky, no ne?

Správná podoba první řady - ruce (a prsa) hezky přes plot

A pak to začalo.

Z těch dvou sympatických veteránů se vyklubala dvojice totálně vyjetých idiotů, kteří na koncertě asi nikdy nestáli v první řadě. Jak jinak si vysvětlit, že zatímco všichni ostatní byli běžně "připlácnutí" na plotu, oni dva se urputně zapřeli o bariéru, a celou dobu tak stáli zhruba metr od ní s rovně nataženýma rukama? Výsledkem toho byla situace, kdy na mě zezadu tlačil rozbouřený dav a zepředu opačným směrem sunuli vše zpátky tihle dva inteligenti, kterým bych dnes nejradši naplival na rohožku. Bylo to jako ve ždímačce, jako by vás hodili do zatraceně výkonného lisu, kde nemůžete dýchat ani pohazovat hlavou, natož aby vás celá věc jakkoli stihla bavit. Když chceš mít svoje pohodlíčko a nikdo na tebe nesmí zezadu tlačit, proč se sakra sereš do první řady? Podívej se okolo sebe! Vidíš, že by tohle dělali ostatní?

Jelikož měli oba pánové dobře k metráku, brzy jsem pochopil, že odstranit je asi nebude tak jednoduché, a raději tuhle marnou epizodu mého koncertního života odpískal. Zbytek show jsem si nakonec skvěle užil v kotli, kde to byla sice minimálně stejná řezanice, aspoň ale měla svůj očekávaný průběh a neodporovala základům logického uvažování.

Nenávidím idioty na koncertech. Nenávidím Teplice!


Proč je nenávidím?
- Protože jsem v životě neviděl nikoho v první řadě, koho se nesmíš dotknout, jinak tě začne tlačit zpátky proti davu.
Dá se s tím něco dělat?
- Můžeme do klubů nainstalovat instruktážní brožurky pro všechny senily, kteří nepochopili, kam patří.



Žádné komentáře:

Okomentovat